Fiskgrossisten i Lysekil

Vår historia

Fiskgrossisten i Lysekil – från hav till tallrik


Startat i Lysekil, mobiliserat till hela Sverige 

En affärsidé med rötter från Bengts Fisk, 1999


Om oss


Fiskgrossisten i Lysekil AB, som startades 2011 av Bengt Ottenborn och Tobias Linder. Affärsidén bygger på att så smidigt och prisvärt som möjligt förmedla och leverera fisk- och skaldjursprodukter till restauranger, storkök, livsmedelsbutiker med mera. Vår verksamhet omfattar distribution av färska och frysta fiskprodukter, men även högförädlade varor såsom rökt och gravad lax, lakeprodukter och sallader. 


Våra inköpskanaler är allt i från att vi själva ropar in fisken på fiskauktionerna i Göteborg eller på Smögen, till att vi importerar fisken från framför allt Danmark och Norge men även från Nederländerna och Tyskland.


Fiskgrossisten har sin anläggning i Lysekil, nere vid vattnet i södra hamnen. Här hanterar vi mycket av den fisk som ska levereras till restauranger och storkök.

Kvalitets och produktsäkerhetsarbetet är en viktig och naturlig del av vårt dagliga arbete på Fiskgrossisten.


Vi är beroende av att våra hav är friska och att fisken som vi säljer kommer från ett hållbart fiske. Alla medarbetare engageras därför till ett aktivt miljöarbete i syfte att minska den belastning på miljön som vår verksamhet kan orsaka. Vi innehar IP-certifiering, som är ett godkännande för de lagkrav som finns inom livsmedelsäkerhet, hygien och spårbarhet.


Kunden ska alltid få vad den förväntar sig, fisk och skaldjur av högsta kvalitet!Bengts Fisk i Lysekil, grundat 1999